Най-добър хотел на България за 2018г. е „Кемпински“ в Банско

„Кемпински Хотел Гранд Арена Банско“ спечели за втора поредна година титлата за „Най-добър хотел на България за 2018г.“ („Bulgaria’s Leading Hotel 2018″) от Световните туристически награди (World Travel Awards).Най-добър хотел на България за 2018г. е „Кемпински“ в Банско.

Резултат с изображение за („Bulgaria's Leading Hotel 2018")

Гласуването се проведе онлайн на официалната страница на организацията и бе отворено както за професионалисти от сферата на туризма, така и за крайните потребители. Тазгодишната гала церемония по връчването на наградите се състоя на 30 юни, събота в историческата зала „Запейон“ в центъра на гръцката столица Атина. По време на най-дългоочакваното събитие в европейската хотелиерска индустрия, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско бе признат за победител на една от най-желаните награди в хотелиерския бизнес.

По повод на спечелената награда, Генералният Мениджър г-ца Наталия Каширская коментира: „За нас е огромна чест да спечелим отличието за втора поредна година. Това поставя Банско на световната карта, откроявайки го като дестинация на много високо международно ниво. Много съм щастлива, тъй като това е чудесно признание за екипа на хотела. Искрено благодаря на всички гласували за доверието им и за високата оценка“.Най-добър хотел на България за 2018г. е „Кемпински“ в Банско.

В момента се провежда и гласуване за „Най-добър спа център на хотел в България 2018″ („Bulgaria’s Best Hotel Spa 2018“) в текущото класиране за Световните спа награди (World Spa Awards). Гласуването ще бъде отворено до 17 август 2018г. и всички желащи да подкрепят единствения Kempinski.

СПА центърът на хотела е изцяло реновиран с уникални термални съоръжения на водещата в световен мащаб немска фирма Klafs. За първи път в България тук гостите могат да се насладят на уникална дизайнерска арома парна баня с капацитет за 15 човека, която е първата по рода си не само в България, но и първата пусната в експлоатация от германския производител. Напълно обновеният спа център разполага с четири различни вида сауни – последно поколение билкова сауна с капацитет за 15 човека, инфрачервена сауна с вградени сензори за биометрични данни, измерващи температура на тялото, кръвно налягане и пулс, автентична Финландска суха сауна и иновативен санариум – комбинация от парна баня и сауна с капацитет за 15 човека. Новата термална зона предлага още отопляема релакс пейка – лакониум по индивидуален проект на архитектите Маргарита Божинова и Славин Байлов, два приключенски душа за контрастна терапия топло-студено с четири екзотични преживявания – топъл тропически дъжд, студен водопад, освежаваща мъгла и стимулиращи джетове, освежаваща снежна стая с постоянна температура -13º C за криотерапия и специално обособена зона за дълбок дигитален релакс, оборудвана с пет анатомични самозатоплящи се легла, регулируеми според индивидуални предпочитания на клиента. Тук гостите могат да се потопят в приказка за огън и лед пред камина, срещу която е разположен леден фонтан за освежаване и дизайнерски хималайски фонтан с питейна вода за утоляване на жаждата.

Водната зона на модерния СПА център има обновен интериор с един вътрешен и два външни басейна, открит детски басейн, външно джакузи и обновено вътрешно джакузи.

Новият СПА център предлага също и предпочитаната от световно известни спортисти, NORMATEC технология – възстановяваща система за крака след физическо натоварване и спорт за подобряване на кръвния поток и тонуса.

Витамин барът, намиращ се в непосредствена близост до СПА рецепция също е с изцяло нов облик с осветен бар от полускъпоценни камъни, уютна зона за релакс, камина и екзотично озеленена вътрешна градина, предлагащ богат избор от освежаващи коктейли, смутита и здравословно балансирано меню, информира в.Стандарт.

С обща площ от 1200 кв.м., новият спа център е един от най-големите и модерно оборудвани в страната, предлагащ разнообразие от сезонни процедури, ексклузивна козметика и автентични лечебни източни практики.

Белград: Има увеличение на мигрантите, идващи от България. От месец май има увеличение на броя на мигрантите и бежанците, които влизат в Сърбия от България. Това съобщиха от Републиканския комисариат за миграция и бежанци в Белград.

В Сърбия в момента има 2891 миграти и бежанци. 324 от тях са настанени в приемни центрове в област Пчиня. Там се настаняват мигрантите, които идват от Македония и България. В приемните центрове в област Пчиня броя на мигрантите е намалял с 38 за последните два месеца. За същия период има двойно увеличение на броя на мигрантите, които са дошли от България в Сърбия.

В приемния център в Босилеград в момента има 50 мигранти от Близкия и Средния изток. В приемния център във Враня – 114 мигранти, в Прешево – 85 и в този в Буяновац – 75 мигранти. Всички те са дошли от Македония. Най-много бежанци има от Афганистан, а след това са тези от Пакистан, Иран и Ирак.

Броят на тези от Сирия представлява 1.8 на сто от общия брой бежанци. От началото на 2018 година до 1 юни през всички 18 приемни центрове в Сърбия са преминали общо 8602 души. За същия период 3185 бежанци и мигранти са изразили желание да получат убежище в Сърбия, но само 78 от тях са подали молба за това.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *