Най-евтините тристайни в 10-те най-големи града

Поради големия интерес към този род имоти Profit.bg направи справка във водещ сайт за недвижими имоти, за да открием какви са цените и къде се предлагат най-евтините тристайни жилища в петте най-големи града на страната.
Шумен
Най-евтиният тристаен апартамент в Шумен откриваме в квартал „Тракия“ с обявена продажна цена от 24 000 евро, или 308 евро за кв. м. Той е панелен с площ от 78 квадратни метра. В описанието фигурира още, че е с естествен паркет и една остъклена тераса.
Добрич
Интересен е фактът, че в деветия най-голям град в България, поради не особено големия брой обяви за продажба на тристайни жилища, цените започват на значително по-високо ниво, в сравнение с по-големите градове. Най-евтиният от тях е тухлен апартамент от 98 кв. м., с обявена продажна цена от 38 350 евро, което прави 408 евро за кв. м. Апартаментът е разположен в центъра на града и според обявата, се нуждае единствено от освежаване.
Сливен
И тук предлагането на тристайни не е особено голямо, а цените започват от 30 650 евро. Най-евтиният апартамент е тухлен на 11-ти етаж с площ от 73 кв. м., което прави по 419 евро на кв. м. Апартаментът е в кв. „Даме Груев“ и според обявата, е с изцяло южно изложение, PVC-дограма и след основен ремонт.
Плевен
В Плевен най-евтиният апартамент, обявен за продажба, откриваме в „Дружба 2“. Той е тухлен с площ от 90 кв. м. и е разположен на пети етаж. Цената на кв. м е в размер на 311 евро. Жилището се продава обзаведено, като всички стаи са с PVC дограма, ламинат и теракот.
Стара Загора
Тухлен апартамент от 65 кв. м. е най-евтиният, продаван в града. При обявена продажна цена от 19 000 евро, това прави едва 292 евро за кв. м. Жилището се продава с цялото обзавеждане, като е разположено според обявата в тих квартал в близост до спирка на градски транспорт. Към него има таван от 13.5 кв. м. и мазе от 26 кв. м.
Русе
Най-евтиният апартамент в града е панелен от 84 кв. м в не особено престижния квартал „Чародейка Юг“. Обявената цена е от 21 500 евро, според която продавача иска по 256 евро за кв. м. Жилището е разположено близко до автобусна спирка и търговски обекти.
Бургас
Най-евтиният тристаен апартамент в Бургас откриваме в „Меден рудник“. Жилището е панелно и е 92 кв. м. на третия етаж. То е с обявена продажна цена от 28 000 евро, което прави едва 304.35 евро за кв. м. Според обявата разполага с подобрения като остъклена тераса, PVC-дограма и два климатика.
Варна
И тук най-евтиното обявено за продажба тристайно жилище е с цена от 28 000 евро. Разположено е на трети етаж, като типът строителство е гредоред. Въз основа на площта му от 78 кв. м, цената възлиза на 359 евро за кв. м. Имотът е в близост да парка и се състои от кухня, хол с тераса, спалня с тераса, баня, тоалетна, както и мазе от 14 кв.м.
Пловдив
Градът е известен с това, че цените на имотите винаги са изоставали значително зад тези в останалите водещи градове. Като най-евтин, обявен за продажба тристаен апартамент, откриваме панелно жилище от 90 кв. м в кв. „Изток“, с обявена продажна цена от 15 000 евро. Това прави едва 167 евро за кв. м. Разположен на партерен етаж, като забележка е посочено, че апартаментът има нужда от ремонт.
София
Най-евтиният тристаен апартаментн в София откриваме в „Люлин 5“. Типът на строителство е ЕПК, а обявената продажна цена е 30 990 евро, или 344 евро на кв. м, въз основа на обявената площ от 90 кв. м.
Разположен на първи от осем жилищни етажа, апартаментът е в близост до училища, детска градина и спирки на редица автобуси. То разполага с вътрешна топлоизолация, частично подменена PVC-дограма, както и естествен паркет и теракот.
 

finansi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *