Най-изгодните дестинации на 2016 г.

Сайтът за пътешествия Lonely Planet обяви класацията си за най-изгодни дестинации за идната 2016 г.

Те са определени предимно за американските потребители, но все пак доста от местата са в Европа или близо до нашия континент и си заслужава да бъдат посетени.

Вижте кои са те:

10. Западна Австралия

Пътуването до там е дълго и доста скъпо, но на място вече е малко по-изгодно, с падането на местната валута. В тази част на Австралия ще се радвате на едни от най-хубавите плажове, може да видите делфините в курорта Monkey Mia, да опитате местни вина и морска храна.

9. Източен Тимор

Макар и да се счита за не съвсем безопасно място, в Източен Тимор може да се порадвате на грандиозно гмуркане, частни плажове, наблюдение на китове и ваканционно безгрижие.

8. Коста Рика

Карибското крайбрежие на Коста Рика ще ви допадне – тук всичко е възхитително – невероятна храна, открити бунгала в крайбрежните райони, където настаняването е достъпно, възможности за забавления на открито като плажуване сред невероятна природа или концерти на местни музиканти. Дори може да се порадвате на гнезденето на костенурките.

7. Град Квебек

Квебек ще ви омагьоса, дори да имате само броени дни да го разгледате. Задължително вижте Стария град, който е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това е и единственият град в Северна Америка със запазени непокътнати укрепления от 17-и век. Хапнете в някое от старомодните бистра и се разходете по калдъръмените улички.

6. Галисия

В тази част на Испания ще откриете различен свят – девствени села, буйни лозя и плажове край Атлантика и Кантабрийско море. Районът е прочут и с невероятната си морска храна и множеството открити горещи извори.

5. Босна и Херцеговина

Пътешествениците могат да прекарат деня в скитане из францисканските манастири, посещение на местни фестивали, из ски терените на олимпийско ниво или в каране на каяк в някои от най-предизвикателните реки в Европа.

4. Ню Мексико

Зашеметяващи пейзажи на пъстрите хвойнови хълмове, дълбоки каньони, обширни пустинни равнини и вековни градове – това ще ви привлече тук. Тук любителите на природата могат да се радват на занимания като планинско колоездене, каякинг, катерене, ски.

3. Източна Африка

Това е отличен избор за тези, които търсят близост с дивата природа и срещи, които няма да намерят никъде другаде. Посетете Масай Мара в Кения, където наблюдението на диви животни е несравнимо изживяване, порадвайте се на планинските горили в Националния парк на вулканите в Руанда, или се отбийте в Танзания да проучвате планината Килиманджаро и Занзибар.

2. Хо Ши Мин и Ханой

И двата виетнамски града предоставят възможност за настаняване и храна на цена под 20 долара на ден. Хо Ши Мин е най-големият град в страната, там може да се разхождате сред уличните сергии или пазарите. В Ханой ще ви грабнат Стария квартал, древните пагоди и красивите булеварди.

1. Естония

Рядко населените региони и горите на Естония предлагат спокойно бягство от рояците тълпи. А в столицата Талин ще ви възхити Стария град, основан през 13-и век. Страната има и много острови със скрити плажове. Може да посетите и първия национален парк на бившия Съветски съюз – National Park Lahemaa.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *