Най-много пирати за „Игра на тронове“?

Когато последният епизод от новия сезон на „Игра на тронове“ излезе , той може да се превърне в най-гледания епизод в историята за HBO, пише Quartz.

Сериалът постави рекорди по гледаемост този сезон, въпреки хакерските атаки, които доведоха до изтичането на някои епизоди по-рано.

И този път огромен брой хора ще гледат шоуто нелегално. За да се разбере колко голям проблем е пиратството за HBO, трябва да се знае, че след пускането си първият епизод от сезон 7 на „Игра на тронове“ е гледан 16 млн. пъти през официални канали и над 90 млн. пъти нелегално по целия свят. Въпреки че HBO предлага редица опции за гледане на сериала легално, интернет има други примамливи предложения. Откъде обаче идват всички тези пирати?

Интересно обяснение на това има alpha60, финансиран от Университета на Калифорния в Бъркли – проект, който измерва пиратския трафик. Екипът е воден от съпрузите Абигейл и Бенджамин Де Косник.

Те анализират трафика в BitTorrent, един от многото популярни сайтове за гледане на „Игра на тронове“ нелегално. Анализът обхваща седмицата след премиерата на първия епизод „Dragonstone” от настоящия сезон на 16 юли, информира investor.bg.

 

Разглеждайки данните от VPN връзките, те са успели да проследят нелегалните сваляния, докато са се случвали. Сеул води по брой на нелегални сваляния, но Далас, Тексас, има най-голям дял пирати на „Игра на тронове“ сред населението.

 

Източник: Quartz

 

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *