Най- много туристи от Беларус, Украйна, Русия, Полша и Румъния

България е сред най-търсените дестинации за почивка от гражданите на Беларус, Украйна, Русия, Полша и Румъния. Това показва информация от „Гугъл“, обобщена от сайта teflsearch.com.

 

Данните са за търсенията между юли 2015 г. и юли 2016 г. от над 80 държави на 52 езика и създават поредица карти, които илюстрират десетте най-предпочитани ваканционни дестинации за всяка от страните.

В топ 10 в света са Хърватия с 2,71% търсения, свързани с почивка, следвана от Гърция, Турция, Тайланд, Испания, Италия – 1,9%, Куба – 1,85%, Португалия – 1,66%, Малта и САЩ съответно по 1,65 на сто. Най-посещаваната държава в света – Франция, обаче остава извън десетката по този показател, иформира monitor.bg.

От Русия най-търсена е Турция – 18,6%, а България е пета със 7,8 на сто. Страната ни е на първо място за Украйна – 19,7%, Беларус – 18,2%, трета в Румъния – 9,3%, четвърта в Полша – 6,5% и Чехия с 6%. Не попада в десетката на Германия и Великобритания.

Картата на търсенията от потребители у нас, че над 30% са за Турция, следвана от Гърция – 23%, България – 17,9%. На следващи места се нареждат Италия, Испания, Албания и Малта , Германия, Тайланд и Португалия.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *