Най-новия 5-звезден хотел в Пловдив

Петзвездният хотел разполага с 41 помещения – 7 апартамента и 34 стаи. Елегантните фоайета на сградата са приютили богата колекция от картини на известни български художници, а спокойната атмосфера в лоби бара предлазполага към дълги и приятни разговори.

Вдигат бижу с 48 стаи на Сахат тепе

Запазването и реставрацията на архитектурните ни паметници играят ключова роля в културния пейзаж на градовете. Старите сгради пазят историята, архитектурните паметници изграждат гордост към нашето минало и наследство, създават дух и чар в кварталите, в които се намират, информира trafficnews.bg.

Също така точно тези стари сгради привличат туристи и тяхното опазване е ключово за развитието и просперитета на местната икономика и туризъм. На фона на рушащите се знакови за Пловдив сгради, двама предприемачи доказват, че опазването им не е изгубена кауза. След като върнаха блясъка на сграда в подножието на Сахат тепе, Илиян Филипов и Цветан Пулев превърнаха бившата тютюнева фабрика на Мирдас и Ставридис в елегантен петзвезден хотел, наречен бутиков хотел „Визуализа“.

Изоставената фабрика „Орел” под Часовниковата кула буквално възкръсна, превръщайки се в една от най- елегантните сгради в центъра на Пловдив. Собствениците съхраниха и възстановиха прекрасните фасади, градени в края на XIX век по поръчка на итарлианския индустриалец Карло Вакаро, който я превръща в първата и единствена в България фабрика за пури. Емблематичните стени са реставрирани по методите, използвани при самото им създаване. Възстановени са всички пиластри, фризове, капители и декоративни елементи. Топлоизолацията на фасадата е реализирана от вътрешната страна, което осигурява пълна автентичност на крайния резултат. Мазилките са изпълнени по стари рецепти от специалисти-реставратори. Целият процес отнема почти пет години, но резултатът вече е на лице.

Петзвездният хотел разполага с 41 помещения – 7 апартамента и 34 стаи. Елегантните фоайета на сградата са приютили богата колекция от картини на известни български художници, а спокойната атмосфера в лоби бара предлазполага към дълги и приятни разговори.

Изисканите апартаменти и премиум стаите предлагат всичко необходимо за пълноценна почивка. Хотелът разполага с конферентна зала с различни възможности, както и с минирелакс център, включващ фитнес, сауна и парна баня.

Перла от миналото заблестя в автентичния си вид

Ресторантът със 120 места има спираща дъха гледка към Античния театър и предлага амбициозна кухня. Освен върху храната, има и силен фокус върху виното – изборът на изби, сортове, реколти допълват цялата философия на ресторанта. Предлагат се висококачествени български и чужди вина.

За разлика от повечето хотели, разположени в самото сърце на града, „Визуализа“ разполага и с достатъчен брой паркоместа.

„Бутиков хотел „Визуализа“ предоставя неподправен лукс и отношение към детайла.“, казва управителят на най-новия 5-звезден хотел в Пловдив Йордан Манев.

„Представяме истински архитектурен шедьовър, разположен на две крачки от главната улица в Пловдив и 2 минути от Капана и Стария град, както и всички културни локации в града“, казва още управителят на хотела.

 

 

 

 

 

                 financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *