Най-печелившата и най- губещата акция за август

Всеки месец отдел „Международни финансови пазари“ на ЕЛАНА Трейдинг прави анализ на резултатите на акциите на световните борси и предлага класация на топ 5 печеливши и топ 5 губещи акции. Информацията се публикува до 5-то число всеки месец с информация за изминалия.

 

Най-печелившата акция за август 2016 г. е на Threshold Pharmaceuticals Inc. с ръст от 111.65%

Threshold Pharmaceuticals Inc. е американска фармацевтична компания, която разработва лекарствени терапии, които третират допълнително туморите при някои видове рак, за да спрат развитието на ракови клетки. Големият ръст на цената на акцията предишния месец се дължеше на положителните очаквания от провеждане на тестове с ново лекарство, за което крайният резултат ще е ясен през септември.

 

Най-слабо представилата се акция през август 2016 г. е на Xtera Communications със спад от 43.52%

Xtera Communications Inc e американска телекомуникационна компания, която изгражда информационна инфраструктура – наземни и подводни оптични връзки, поддръжка на сървъри, като предоставя също телекомуникационно оборудване за подводници. Силният спад в цената на акциите през август на се дължи на неуспеха на компанията да запази акционерния си капитал над $10млн., което е минималното изискване за листване на борсата Nasdaq. Поради това компанията е заплашена от делистване от борсата. Xtera Communications Inc. преживя силен спад на акциите си и през юни, когато беше в топ 5 на най-губещите.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *