Най-продаваните телевизори са в ценовия диапазон от 800 до 1200 лева

Най-продаваните телевизори са в ценовия диапазон от 800 до 1200 лева. Голямото им пазаруване покрай футболните страсти започва ден преди първия мач и завършва до пет дни след старта.

Резултат с изображение за хд телевизори

Търсят се приемници, които излъчват с висока резолюция, но да предлагат и екстри – смарт функции и интернет.

Дамите все по-често участват в избора на най-често срещата вещ в домовете ни. Това показват наблюденията на големите търговци на пазара за техника у нас.

Големите любители на спорта не оставят за последния момент покупката на телевизор. Бум на търсенето има винаги в първите три дни на световното, така е от години, коментира Йордан Вакъвчиев, управител на хипермаркет „Технополис“ – „Младост“. „Клиентите ни не купуват вече най-евтините телевизори.

Търсят машини с висока резолюция на картината със смарт функции и интернет браузър“, казва Вакъвчиев. По думите му повечето кабелни оператори предлагат много добро качество на сигнала и клиентите им вече търсят по-висок клас телевизори. Все пак най-търсени остават 40-инчовите в ценови диапазон между 800 и 1200 лева.

Стилияна Цървуланова от „Техномаркет“ отчита, че всяка година продажбите растат, защото новите технологии стават все по-достъпни. Все пак OLED и QLED, които предлагат комфортно гледане дори отдалеч със своя голям екран и един милиард цвята, също са търсени, но цената им все още е висока. Според експертите отдавна са минали дните, когато се шегуваха всички, за да гледат телевизия на малък и тъмен екран, заобиколени от бъркотия. Сега във веригата се търсят 49- и 55-инчови, информира в.Монитор.

Големи телевизори се купуват основно в брой, все още българинът предпочита да купува на изплащане най вече средния клас. Спрямо четири години по-рано има търсене на по-големи приемници, отчита и Илия Добрев от търговска верига „Зора“. Ръстът само за година при 55-инчовите е 200 на сто, а при 65-инчовите е 300%.

Ренесанс изживяват таблетите. Най-продавани са 10-инчовите от среден клас и с възможност за мобилен интернет към оператор. Така и тези, които пътуват или работят често по време на мачовете, може да се наследят на магията на Цар Футбол.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *