Наливат бензин без пари на панаира

13 премиери на Автосалона, разиграват кола за посетителите

Рекордно по брой участници е 61-вото издание на есенния технически панаир, което стартира днес в Пловдив. От общо 95 000 кв. м изложбена площ са заети 94 668 квадрата. Представят се 3170 фирми от 47 държави. Страна партньор на тазгодишната проява е Италия, която участва с 400 фирми. Палатите ще бъдат отворени всеки ден от 9 до 18 часа. Цената на редовен билет е 5 лева, за инвалиди, пенсионери и деца до 12 г. – 3 лв. Групите от ученици ще плащат само по 2 лв.

„Умни“ етикети ще видят посетителите на панаира в Пловдив. Те са представени от германската фирма ETIFIX GMBH. Етикетите с термобои за фармацията и козметиката реагират, ако температурата не е подходяща за съхранение на продукта. Други пък при разтъркване показват аромата на изделието.

Само 10 секунди са необходими на фотокиоска на фирма „Одесос Колор“ ООД да обработи и отпечата снимка. Продуктът е световна новост. Станцията за приемане, обработка, запис и отпечатване на снимки приема изображения от всички видове цифрови носители, включително и от мобилни телефони. Уредът е предназначен за самообслужване. Новост за българския пазар е и информационната система IBS Team Publisher, която автоматизира издателския процес. Тя е подходяща за планирането, подготовката и издаването на вестници и списания. Разработена е от „Ай Би Ес България“ ООД.

13 премиери ще бъдат представени на Автосалона в рамките на „Есен 2005“. Експозицията ще е на откритите площи пред палатите 1, 2, 3, 4, 7, 12 и 13. За първи път у нас ще бъдат показани новите „Кадилак“ – „Ескалейд“ и SRX, както и новият „Мерцедес“ S класа, „Пежо 307 Фейслифт“, „Субару Трибека“, „Фиат Крома“, „Шкода Октавия RС“ и „Ягуар XKR“. „Шевролет“ ще представи моделите „Корвет С6 кабриолет“, „Треилблейзер“ и „Тахо“. Автоманиаците ще могат да видят на живо „Нисан Ноут“ и „Микра С+С“. Някои от тези автомобили ще могат да се тестват. По време на изложението те ще се продават от 3 до 7% по-евтино.

Посетителите ще видят и 4 нови модела тежкотоварни камиони „Мерцедес“. Влекачът „Актрус“ е специално създаден за пренос на товари на дълги разстояния и отговаря на европейските екологични стандарти. „Аксор“ е за по-кратки разстояния. Цената на един влекач с престижната марка е 75-80 хил. евро, заяви Филип Китов от „Мерцедес“. Фирмата ще представи и два модела тежкотоварни автомобили със строително предназначение – самосвал и бент-миксер. Строителната надстройка на тези автомобили е по-скъпа отколкото машинната част на колата. Камионите се продават и на лизинг, като годишната лихва е 9,5%. Максималният срок за погасяване е 4 години. Много награди ще бъдат раздадени на посетителите на Автосалона. Всеки ден първите 60 гости ще си тръгват с талони за безплатно гориво за 10 лева. Томбола ще се разиграе с попълнени от посетителите анкетни карти. Щастливецът ще може сам да си избере с каква кола да си тръгне между „Ситроен C4SX“, новата „Субару Импреза“, „Форд Фокус“, „Шкода Октавия Елеганс“ и спортната „Хонда HR-V“.

Ели Куманова

Наталия Малчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *