Намалиха паричната гаранция на Гриша Ганчев с 200 хил. лв.

Съдът мотивира решението си с това, че макар да се обосновава предположението, че Ганчев е автор на престъпленията,  в които прокуратурата го обвинява, той е позната за обществото личност, има добри характеристични данни и няма да се укрие.
Ловешкият бизнесменът бе арестуван и на 29 май му бяха повдигнати обвинения, които неговият адвокат определи като „смешни и абсурдни“.
Едното от тях е за ръководител на организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система.
Според събраните до момента доказателства Ганчев е ръководил престъпната структура, за която на 11 май 2012 г. бяха привлечени като участници общо шестима души, сред които и синът му Данаил Ганчев,  който бе оставен за назидание в ареста.
Гриша Ганчев бе обвинен и за отправена закана за убийство, която уж била чута от трето лице, което след десетина дни размисъл я споделил с МВР, като казал, че заканата визирала  директора на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов.
Спрямо Ганчев бе определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 500 хил. лева, както и забрана да напуска страната.
На 31 май „Дарик“ съобщи по неизвестни източници или подхвърлени умишлено слухове, че бизнесменът в рамките на една година щял да разпродаде целия си бизнес и ще се оттегли, както и че се отказва от всичките си инвестиции в спорта. Само  часове по-късно в.“Капитал“ съобщи, че потърсеният за коментар е Ганчев силно се изненадал от тези свои „намерения“ и отрекъл да има такива планове.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *