370 кга кокаин за 50 млн. долара намериха във френски завод на Кока-Кола

Работници в местния завод на Кока-Кола до френския пристанищен град Марсилия, откриха 370 кг кокаин в контейнер, изпратен от Южна Америка, съобщи на Франс прес прокурорът на Марсилия Ксавие Тарабьо.Дрогата била в пликове, укрити между останалите пратки в контейнера. Според експерти стойността на дрогата, пласирана на цени на пазара в момента,  е около 50 милиона долара. Кокаинът бил намерен в петък при отварянето на контейнера, добави прокурорът. Никой не е арестуван.
Следствието е възложено на съдебната полиция в Марсилия, която ще се опита да проследи произхода на опиата. Голямото френско пристанище е един от  сериозните центрове на организираната престъпност във  Франция, която се занимава и с доставката на дрога за континента. Опиатите идват тук предимно по морски път от големите наркокартели в Южна Америка – Колумбия, Мексико и др. страни.
През април 2015 г. френски митничари иззеха около 2,2 тона кокаин, превозван на яхта край бреговете на остров Мартиника, който е френска отвъдморска територия в Карибско море, отбелязва АФП.

 

Стефан ПРОНЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *