Напрежение на „Дунав мост“ заради нови правила на разплащане

Над 15 километра е опашката, която образуваха камиони на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе. Причината е, че от 1-ви декември плащането на таксите е възможно само с дебитни или кредитни карти, а много от превозвачите не разполагат с такива.

Още в края на октомври Агенция „Митници“ предупреди всички транспортни фирми и партньорите им в чужбина, че разплащането по границите на страната ще става само безкасово – с кредитни или дебитни карти, незивисимо от техния издател и банка. Образуваните опашки са показателни за това, че предоставеният едномесечен гратисен период не е бил достатъчен.

На граничния пункт е създадена организация и работят три трасета. Според началника на „Дунав мост“Явор Петевобемът на обработените камиони е близък до обичайния транспортен поток.

От Агенция „Митници“ твърдят, че новата система ще елиминира и възможността за незаконни практики при заплащането на пътни и винетни такси. Това е звеното с най-голям оборот на средства и с немалко случаи на злоупотреба от страна на митничари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *