НАП в Хасково разкри близо 12 млн.лв. скрити данъчни задължения

11 744 000 лева допълнителни данъчни задължения са разкрили инспекторите на Националната агенция за приходите (НАП) в Хасково. Сумата е в резултат на 223 ревизии, приключили към 15 септември. 68 от тях са ревизии на физически лица.

Най-голямото разминаване между официално обявените в НАП доходи и стандартът на живот на жител на областта е в размер на 2 432 000 лева, съобщи aгенция „Фокус“. Резултатите от приключилите през тази година ревизии на физически лица са допълнителни 2 043 000 лева данъци в бюджета.
Още 121 000 лева са внесени в хазната след наложени санкции при оперативни проверки в търговски обекти и фирми, които са осигурители.
1580 наказателни постановления са издадени заради нарушения на данъчни и осигурителни разпоредби.
Извършените проверки в областта през осемте месеца на годината са 2101, като повечето от тях – 853, са за редовно осигуряване на наети лица и подаването в срок на информация за осигурителните вноски в НАП. 482 са проверките на неизрядни платци и такива, чиято дейност попада в рискови отрасли като „търговия“, „автомобилни превозвачи“, „дърводобив“ и „строителство“, уточниха от териоториалната дирекция.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *