НАП започва лотария с награда 50 000 лв.

50 хил. лв. в брой ще бъде голямата награда във втората лотария с касови бележки на НАП, обявиха от приходната агенция.

В първата лотария на НАП голямата награда беше чисто нов лек автомобил, а всяка седмица и всеки месец се даваха мобилни телефони и телевизори. Тази година в лотарията на НАП месечните награди също ще бъдат парични, а седмичните ще бъдат на значително по-висока стойност, обявиха от НАП. Втората лотария с касови бележки ще започне до два месеца. Но още отсега може да пазите касовите си бележки тъй. При стартиране на лотарията ще се обяви след коя дата трябва да са издадени фискалните бонове за да участват при разпределение на наградите, но вероятно бележките с днешна дата също ще може да се използват.

Данните на НАП след края на първата част на играта показват ръст на приходите от преки и косвени данъци и подобрена информираност на обществото. В лотарията бяха регистрирани над 51 млн. касови бележки на обща стойност над 670 млн. лв. За организиране на втората лотария на НАП вече е обявена обществена поръчка. Предметът на поръчката обхваща реализиране на две национални кампании на НАП – „Национална игра на лотариен принцип с касови бележки“, както и кампания за повишаване на знанието на хората за недостатъците, свързани с плащане на осигурителни вноски върху по-нисък от действителния размер на заплатата. За популяризиране на лотарията кандидатите да изпълнят обществената поръчка ще трябва да осигурят подкрепа за играта от популярни личности от българския обществен и светски живот, гласи заданието на поръчката.

При плащане на покупка на стока или услуга с банкова карта също се издава касова бележка, напомнят от НАП. Фискалният бон е задължителен при плащане в брой, с дебитна или кредитна карта, ваучер, чек или други заместващи парите платежни средства. Касова бележка не се издава само, ако за услугата или стоката се плаща по банков път, информира в.Стандарт.

Важно е клиентите да изискват и пазят своите касови бележки, тъй като по този начин те гарантират своите потребителски права и осъществяват граждански контрол върху дейността на търговците, посочват от НАП.

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *