НАП: Няма да удължаваме срока за касовите апарати

Отсрочка за новите касови апарати няма да има, съобщиха от НАП в четвъртък.

Резултат с изображение за НАП

До края на следващата седмица анализ за готовността на бизнеса за смяната, подготвен от експертите на агенцията, ще бъде докладван във финансовото министерство, а то ще вземе финалното решение.

Ако то не бъде променено, фирмите, регистрирани по ДДС, трябва да имат нови апарати до 31 март, тези без регистрация – до 30 юни, а големите вериги – до 31 декември т.г.НАП: Няма да удължаваме срока за касовите апарати.

До въвеждане на нови изисквания към фискалните устройства се стигна, след като проверки на приходната агенция установиха, че общата сума на укрити обороти с манипулирани касови апарати достига до 350 млн. лв. на година, информира 24часа.

Данните до момента показват, че 70% от бизнеса вече работят с фискални устройства, които отговарят на новите изисквания. Анализът показал, че повечето регистрирани по ДДС фирми ползват софтуер за продажбите и много малък дял от тях работят само с касов апарат.НАП: Няма да удължаваме срока за касовите апарати.

Проблем със срока може да имат фирмите, които работят със софтуер за продажбите и за тях сегашните срокове могат да се окажат предизвикателство, отчитат експертите на Галя Димитрова.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *