НАП пусна три нови е-услуги

НАП пусна три нови е-услуги за потребители, регистрирани по специални режими за облагане с ДДС, съобщава агенцията. Те са за улеснение на данъкоплатците, регистрирани по специалните режими – извън ЕС, специален режим в рамките на ЕС и специален режим за дистанционни продажби на стоки, внасяни от трети страни или територии.

За НАП и отписаните данъци - Българско Лято

Чрез е-услуга „Справка за плащания по данъчен период“ се предоставя подробна информация за извършените плащания в България, като държава членка по идентификация по данъчни периоди за специалните режими, информира economynews.bg.

С новата електронна услуга „Справка за плащания по дата на плащането“ се предоставя подробна информация за извършените плащания в България, като държава членка по идентификация, за посочен данъчен период по дата на плащането за специалните режими.

НАП ограничи достъпа до офиса, консултира по телефона - Новини

Третата нова услуга „Справка за плащания по държава на потребление“ предоставя подробна информация за извършеното разпределение на платените суми в България, като държава членка по идентификация към съответните държави членки по консумация, по данъчни периоди за специалните режими.

Справките, предоставяни от всяка от услугите, са тримесечни – за специален режим извън Съюза и специален режим в Съюза и месечни – за специален режим за дистанционни продажби на стоки, внасяни от трети страни или територии.
Всяка от услугите е двуезична – на български и английски език.

 

 

 

 

         financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *