НАП спира временно 6 електронни услуги

Достъпът до шест от електронните услуги на НАП временно беше спрян заради хакерската атака и източването на лични данни на граждани и фирми. За подобряване на информационната сигурност екип от експерти изследва уязвимостта на всички електронни услуги, предоставяни от НАП. Възможно е в този процес временно да бъде ограничен достъпът до някои е-услуги, съобщиха от приходната агенция.

Резултат с изображение за нап

Днес беше ограничен достъпът до портала за продажби на имущество на длъжници, които организират публичните изпълнители на НАП. Нямаше и достъп до списъците на хората и фирмите с данъчни и осигурителни задължения за над 5000 лв. Не функционираше и услугата за онлайн справка за лица, неоткрити на адрес, на които се връчват документи чрез прилагане към досието по реда на чл.32 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Ограничено беше и тестово подаване на данни от фискални устройства към сървър на НАП. Важно е да се подчертае, че услугата в реална среда функционира без ограничения, т.е касовите апарати в страната подават безпроблемно данни към НАП в реално време. Не работеше само услугата за тестване на връзката на касовите апарати, информира в.Труд.

Не функционираше и услугата за регистриране по интернет на SIM карти от производителите на фискални устройства. Като тук е важно да се уточни, че аналогична услуга съществува за производителите на касови апарати чрез мрежата на мобилните оператори и тя функционира без проблеми.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *