НАП ще подари старите си компютри на общините

Националната агенция за приходите (НАП) подарява старите си компютри и монитори на други държавни администрации или общини, установи проверка на „Монитор“ в сайта на данъчните.НАП ще подари старите си компютри на общините.Резултат с изображение за компютри чиновници

От НАП обясниха за „Монитор“, че в повечето случаи този тип техника се взима от образователното или социалното министерство и след това те ги закарват в училища или читалища, които се нуждаят от тях. Ако пък никой не прояви интерес устройствата се изпращат за унищожаване.

Оказва се, че от началото на май офисът на приходната администрация в Русе вече не се нуждае от 313 устройства, сред които компютри и монитори, като в таблицата срещу всеки един модел устройство е записано „отпаднала необходимост“. Така общата сума на ненужните стоки надхвърля 43 хил. Най-скъпи са екрани с марка HP, за които НАП в миналото са дали по 420 кинта. Разбира се, има и по-евтини, като монитор Samsung за 112 лева.

Варненските данъчни пък вече не се нуждаят от 227 вещи, като отново служителите там са решили, че не искат старите си компютри, тъй като вече не могат да работят на тези устройства или пък искат да се сдобият с по-модерна техника. Освен тях се предлагат и други джаджи като принтери и тонери. Общата стойност на всички тези стоки пък надхвърля 31 хил. лева.

Освен Русе и Варна със стара техника са се оказали и в Търговище. Там обаче излишни са им били само две телефонни централи- едната на стойност 685 лева, а другата за 850 лева.

За цялата минала 2017 г. пък отново три дирекции са имали вещи с отпаднала необходимост – Разград, Търговище и Русе. Тогава обаче русенци са искали да се отърват само от няколко тонера и джаджи за принтери, докато тази година ясно са решили да си подменят цялото оборудване.

Последните списъци с излишни вещи на сайта на приходната администрация са от 2016 г. Тогава данъчните във Видин, Монтана и Ловеч са се опитали да премахнат от офисите си общо 146 компютъра и монитора, а експертите уточняват, че те всъщност са годни за използване, но не и за дейността на агенцията, информира в.Монитор.

В сайта на Регистъра на публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители има обява за матричен принтер за 17 лв., шкаф за обувки на същата цена и тапициран диван за 10 пъти по-голяма сума.

С начална цена 2790 лв. на предстоящите търгове ще се предлага машина за изкуствен сняг,

която се продава от клон на банка в Кюстендил. Най-високата цена в раздел „Инструменти“ на сайта от 195 075 лв. е за линия за бичене на трупи, като търгът ще се провежда в гр. Белово, област Пазарджик. Линия за асфалтово бетонови смеси пък се предлага с начална цена над 518 000 лв. в Нова Загора.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *