Населението на Китай е нараснало с 5%

Резултатите от седмото преброяване на населението на Китай показват, че страната е с 1 411 780 000 жители, което представлява увеличение със 72,06 милиона спрямо преброяването от 2010 г., т.е. с 5,38% повече.

Как се променя населението на Китай? - Money.bg

Годишният ръст е 0,53%, което е намаление с 0,04% спрямо този през периода 2000 г. – 2010 г. , когато е бил 0,57%, информира economynews.bg.

На пресконференция на Пресслужбата на Държавния съвет заместник-ръководителят на работната група за седмото преброяване на населението, който е и директор на Държавното статистическо управление, Нин Дзидзие заяви, че според статистиките през последните 10 години тенденцията за нисък прираст на населението се запазва.

ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ТАМ

Резултатите от преброяването показват също, че населението в трудоспособна възраст, т.е. от 16 до 59 години, е 880 милиона, което означава, че все още има изобилие от работна ръка.

Населението на Китай ще достигне 1.44 милиарда души през 2029 година | National Geographic България

Нин Дзидзие заяви също, че през последните 10 години като цяло населението непрекъснато се увеличава. Китай продължава да е най-многолюдната страна в света, където нивото на образованието се подобрява очевидно, а съотношението между половете се балансира постепенно. Продължава и притокът на хора към градовете, а урбанизацията напредва непрекъснато.Автор: Радио Китай

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *