Началното строителство в САЩ с изненадващ спад

Началното жилищно строителство в САЩ е регистрирало изненадващо понижение през юли, водено от спада при многофамилните жилища. В същото време строителството на еднофамилни имоти е регистрирало най-високата си стойност от октомври миналата година.
Като цяло показателят е регистрирал понижение от 1% до 581 000 жилища на годишна база, което бе и първото понижение на индикатора от три месеца насам.
Данните се оказаха под средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха повишение до 599 000 жилища на годишна база.
Строителството на еднофамилни къщи е нараснало с 1.7% до 490 000 на годишна база.
Разрешителните за строеж, които се смятат за показател за бъдещото развитие на строителния сектор също са отбелязали спад, като са се понижили с 1.8% през юли до 560 000 на годишна база. През изминалия месец те са били 570 000, сочат още данните.
Въпреки това, показателят следящ доверието на строителите се е повишил през този месец до най-високата си стойност от година насам, според данни на Националната асоциация на строителите. Причината е очакванията за излизане от рецесията на най-голямата световна икономика.
Индексът на доверието се е повишил до 18, отговаряйки на средните очаквания на анализаторите, в сравнение със стойността му от 17 пункта през изминалия месец. Стойност под 50 обаче, сочи че повечето строители все още определят средата в сектора като лоша.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *