Наша машиностроителна компания открива завод в Крим

Българската машиностроителна компания Elika Elevator е обявила намерение да развива бизнес в Крим, съобщава пресслужбата на земеделското министерство на страната, цитирана от ТАСС.

„В плановете на предприемачите е строителството на собствен завод, откриване на цех за асемблиране, сервизен център, развитие на дилърска мрежа и представителства в стратегически важни райони на Русия, включително Крим“, се казва в съобщението след срещата на ръководителя на земеделското ведомство на Крим Андрей Григоренко с представители на българската компания.

Той е предложил на фирмата да подготви проектна документация и да разработи стратегия за развитие на бизнеса си в Крим. От страна на министерството Григоренко е обещал да окаже пълно съдействие и организационна помощ за осъществяване на инвестиционните намерения.

Управителят Детелина Петрова потвърди информацията за срещата, но не даде повече подробности за проекта, тъй като собственикът на фирмата все още не се е върнал от Крим.

От сайта на компанията става ясно, че тя съществува от 2007 г. и има представителства в Русия, Румъния, Украйна и Молдова. Фирмата произвежда кофичкови елеватори, верижни, винтови и лентови транспортьори, измитащи шнекове за силози, почистващи машини, циклони, бункери за съхранение, разработва и системи от тръби, клапи и преходи, осъществяващи разпределение и отвеждане на потока транспортиран материал.

По данни на кримското земеделско министерство, Elika Elevator е готова да предложи на селскостопанските производители в региона разнообразно оборудване, включително линии за калибриране, инсталации за слънчоглед и птицефабрики, транспортни средства за материали в насипно състояние.

Elika Elevator не е първата българска компания, която има намерение да развива бизнес в Крим.  Столична фирма е предложила да открие в град Керч предприятие за производство на пластмасови изделия. В момента проектът е на стадий обсъждане, съобщава руската телеграфна агенция.

 

Ели ЯНЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *