Наши фирми ще изнасят лекарства в Шанхай

Български компании ще договарят износ на лекарства и храни в Китай.

Над 70 фирми от различни сектори на бизнеса имаха възможност да преговарят с потенциални партньори в Шанхай.

Шефът на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева подписа споразумение за сътрудничество с Хуан Йонмин, който е зам.-председател на Шанхайската търговска камара по износ и внос.

Документът беше парафиран на българо-китайски бизнес форум в София, на който присъстваха над 70 български компании, които се срещнаха с 23 партньори от Шанхай. Захариева обяви, че китайските фирми са от областта на електрониката и електротехниката, производството на авточасти, храни, текстил, инжинерингови, логистични, инвестиционни и консултантски услуги, електронната търговия и др.

Българските компании предложиха износ на земеделска продукция, храни, стоки от химическата индустрия, електрониката, машиностроенето, винопроизводството, фармацевтичните продукти.

Зам.-председателят на Шанхайската търговска камара по износ и внос Хуан Йонмин обясни, че в тяхната организация членуват над 6000 фирми от различни сектори. Те търсят свои партньори както за износ, така и за внос на продукти от България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *