На Автосалон София 2019 има 13 електрически коли

Рекорден брой чисто електрически коли ще бъдат изложени на започващото в събота автомобилно изложение в София. Това стана ясно на пресконференцията, на която присъстваха управителят на ААП (Асоциацията на автомобилните производители в България) Александър Миланов, членовете на управителния съвет Таня Грудева, Храбрин Иванчев и Вихрен Горанчев, както и организаторът на мащабната проява Ивайло Жеглов.На Автосалон София 2019 има 13 електрически коли.

Резултат с изображение за автосалон софия 2019

Освен 13-те чисто електрически возила в залите на Изложбения център на „Цариградско шосе“ ще бъдат представени седем плъг-ин хибрида, 15 „меки“ хибрида и 4 коли на газ. Всичките 60 марки на нашия пазар (с изключение на „Хюндай“) ще бъдат на Автосалон София 2019. 4 от тях ще направят дебют на 24-ото софийско изложение, информира в.24часа.

„Акцентът в следващите години ще бъде в плъг-ин хибридите. Това ще се случи не само в Европа, но и в Китай. Тези коли скоро ще предлагат и над 100 км пробег само на ток, а в същото време ще могат да минават с едно зареждане много километри благодарение и на наличието на двигателя с вътрешно горене“, прогнозира Миланов.

В ААП членуват 44 компании, които управляват над 500 продажбени и сервизни комплекси. В тях работят над 7000 души, а инвестициите в последните години надхвърлят 700 млн. лв. Оборотът през последните години е 33 млрд. лева, подчерта Миланов.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *