на криптовалутния пазарДелото на Ripple: Новите събития може да окажат значително влияние върху криптовалутния пазар

Адвокатът Бил Морган сподели в Twitter, че експерт от SEC призна, че от средата на 2018 година насам, печалбите от възход на XRP са били повлияни в голяма степен от ценовите колебания на Bitcoin и Ethereum, което беше зачудващо за него.

 

Ако тезата на експерта се потвърди, това може да означава, че Ripple допуска косвено влияние на колебанията в цените на Bitcoin и Ethereum върху цената на XRP. SEC представи доказателства в подкрепа на тази теза, като обвини Ripple в продажба на XRP токени като нерегистрирани ценни книжа. Същевременно Ripple се защитава, настоявайки за разкриване на документите от речта на Хинман.

От скорошни коментари на адвокати се подразбира, че изходът от този процес може да доведе до глоба на Ripple и да наложи продължаване на неговата дейност. Решението ще постави и сериозен отпечатък върху листването на цифрови активи в различните платформи за търговия. Очаква се да бъде потвърдена скоро дата на краткотрайното съдебно заседание.

Резултатът ще има въздействие върху цената на XRP и целия крипто сектор. В момента на написване на статията, XRP се търгува на цена около 0,50 долара.

Източник: Cryptodnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *