На Фестивалът в Кан е първия филм с виртуална реалност

Режисьорът Алехандро Гонсалес Иняриту, който е носител на две награди „Оскар“, е първият творец, който представя филм с виртуална реалност на филмовия фестивал в Кан. Става дума за неговия проект „Carne y Arena”, пише The Irish Times.

Филмът е един от няколкото проекта в официалната селекция, които адресират проблемите на бежанците.

Първият филм на Ванеса Редгрейв като режисьор – „Sea Sorrow” – документално есе, което задълбава в историите на различни мигранти, също имаше премиера и се радва на добри отзиви от критиците. „Happy End” на Михаел Ханеке, заснет в Кале по време на мигрантската криза, пък ще бъде показан в неделя.

По „Carne y Arena” Иняриту е работил с обичайния си оператор Еманюел Любецки. Филмът описва реални истории на мигранти, които играят собствените си образи, информира investor.bg.

„През последните четири години, в които този проект се развиваше в главата ми, имах привилегията да се срещна и да интервюирам много мексикански и централноамерикански бежанци“, коментира Иняриту. „Историите им ме обсебиха, така че поканих някои от тях да ми сътрудничат по този проект“, допълва той.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *