НДСВ призоваха да се отмени наглата депутатска ваканция по време на криза

В отворено писмо от председателя на НДСВ Христина Христова до председателя на 41-ото Народното събрание Цецка Цачева НДСВ призовава за отмяна на дългата великденска ваканция.

Вчера депутатите гласуваха да почиват от 2 април до 11 април включително, но на практита първият им работен ден ще бъде чак на 14 април. Така ваканцията им става 12 дни.

„Бързам да ви честитя големия християнски празник Благовещение и заедно с това да ви призова, както каза премиерът Борисов, всички, включително и вие – народните представители, да споделите наравно с българските граждани тежестта на кризата. В деня на Благата вест, във вихъра на икономическата криза и в хаоса от незавършените дискусии за антикризисните мерки разбираме, че Великденската ваканция на народните ни представители е нито повече, нито по-малко от 12 дни – чак до 14 април“, се казва в писмото на Христова.

„НДСВ настоява да отмените дългата великденската ваканция. Ние от НДСВ твърдим, че подобна разточителна почивка в този тежък за страната ни момент е безотговорно действие. Спешността на правителствените действия, когато все пак се вземат решенията, логично изисква и спешни парламентарни действия, свързани с евентуални промени в законодателството. Планираната ваканция на Народното събрание означава, че с още половин месец ще забавим действията за защита на бизнеса и гражданите. Девети месец вече губи правителството без да противодейства на кризата. Излиза, че минаваме през кризата на автопилот“, пише още в призива на жълтата партия.

„От името на НДСВ ви призовавам да отмените дългата ваканция на парламента. Сега не му е времето за ваканции“, завършва писмото си до ЦецкаЦачева Христина Христова.

Засега няма реакция от председателя на парламента.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *