Недоволни пътници „отвлякоха“ влак на БДЖ

 
От БДЖ потвърдиха за инцидента едва днес, след като във VBox7.com бе качено видео, в което се вижда как хора застават на ЖП-линията и спират композицията.
Машинистът на бързия влак е бил принуден да спре, когато е видял на релсите група от хора, които размахват ръце в опит да спрат композицията преди гара Илиянци.  След това те обяснили, че е станала поредната авария в електричката по линията София-Мездра.  Тя е стар модел от серия 33, които бяха спрени от движение през 2009 г. със заповед на тогавашния директор на железопътната администрация Симеон Ананиев. Причината беше пожар, който едва не повтори трагедията от влака София-Кардам.
Въпреки заповедта БДЖ продължава да използва старите мотриси. Затова пътуващите решават да спрат бързия влак, за да се приберат.
От БДЖ коментираха за БНР, че твърдението за отвлечен влак е несериозно.  Обикновено при повреда и невъзможност на композицията да продължи по маршрута си диспечерите на железницата правят промени в разписанието, обясняват от железниците.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *