Не шефът на КТБ е виновен, а счетоводителката! Да се готви чистачката…

Ново двайсет: Изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев вече не е обвиняем за присвояването на 206 милиона лева от фалиралата банка.  Такова решение е взела специализираната прокуратура, която пое делото преди няколко месеца. Досега обвинителите сочеха, че като директор на банката Орлин Русев е разрешил неправомерното изтегляне на общо над 206 милиона лева, които били предадени на собственика на КТБ Цветан Василев.

Така обвиняеми по делото остават четирима, сред които и Цветан Василев. Срещу него вече е повдигнато обвинение и в това, че е подбудил главната касиерка на банката Маргарита Петрова да извърши престъпление.

Досега Цветан Василев, който иска политическо убежище в Сърбия, трябваше да отговаря пред съда и за умишлено склоняване на изпълнителния директор на банката Орлин Русев да разпореди изтеглянето на 206 млн. лв. от КТБ. След отпадането на това обвинение сега Василев ще отговаря и за „подбуждане“ на счетоводителката за изтеглянето и предаването на милионите.

 

Милен АТАНАСОВ

2 няколко коментара към “Не шефът на КТБ е виновен, а счетоводителката! Да се готви чистачката…

 • 11.08.2016 на 19:58
  Permalink

  Аха, и най-накрая ще се окаже виновен бай Иван дето носи пощата! Тия от прокуратурата се подиграват вече.

  Отговор
 • 11.08.2016 на 23:35
  Permalink

  Демек да пием по още една студена вода. Не стига ли, че платихме сметката на Цветан Василев за източването на КТБ, ами сега започнаха да оправдават обвиняемите, които са му помагали.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *