Никой няма да плаче за премиера

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Този път измъкване няма!

Силвио Берлускони явно не се притеснява от факта, че прави за смях италианската политика в Европа и света. Сега обаче прокурори, медии и опозиция надушват шанса да му го върнат заради нанесените поражения и унижения.

Миланската прокуратура започна ново разследване срещу италианския премиер Силвио Берлускони. Обвинението: секс с малолетна. Това засилва натиска за оставка срещу правителствения ръководител.

Както всеки друг гражданин, така и министър-председателят има право на личен живот. Какво прави той в безбройните спални на своите вили и резиденции си е негова работа. Само че този път старият порочник наистина прекали. Ако се докаже, че 74-годишният Берлускони си е поръчал за секс игри едно 17-годишно момиче от средите на проституцията, тогава той би трябвало незабавно да подаде оставка и да понесе съдебните последствия.
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Реномето на Силвио –
сериозно накърнено
Бумерангът се връща
Предвид онези 370 страници с обвинителен материал, събран от прокуратурата в Милано, твърдението на Берлускони, че цялата работа била съзаклятие на политическите му врагове, изглежда смехотворно. Години наред правителственият шеф, политикът с най-голямото его в Италия, се хвали с любовните си подвизи и своята неотслабваща потентност.
Но ето че сега бумерангът се връща и го удря фронтално. Реномето на Берлускони, който обича да върти диви купони с леки момичета в своите вили, е сериозно накърнено. В други страни, това би бил повод за оставка. Но както казахме, Силвио Велики има право на личен живот, стига той да не включва и наказуеми деяния.
Фактът, че той прави за смях италианската политика в Европа и в света, изглежда не го притеснява. След 16 години (с прекъсвания) Берлускони, сега прокурори, медии и опозиция надушват шанса най-сетне даму го върнат за понесените поражения и унижения. Досега всички опити за осъждането му заради подкупи се оказаха безплодни.
Нека се огледа в огледалото!
Този път враговете му се опитват да го ударят по заобиколен път, чрез един секс скандал. Това не е съзаклятие, както твърди Берлускони; просто му подават огледалото, за да се огледа. Той не може повече да го усуква или да опита да се отърве с някой тарикатски лаф.
Bildunterschrift: Берлускони никога не е криел своите предпочитания…
На политическата сцена никой няма да плаче за него – освен може би в Русия и Либия, защотоБерлускони поддържа странно приятелство с Владимир Путин и Муамар Кадафи.
След последните разкрития може да се очаква, че италианските избиратели ще оттеглят подкрепата си за него. Цяла Италия се смее на историите около оргиите на Берлускони. Адио, Силвио.

Б. Ригерт, Дойче веле

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *