Николай Радулов: МВР демонстрира активност, а излъчва вопли

В Института по криминалистика и криминология няма специализиран софтуер за разпознаване на лица и има трима-четирима души, които го правят с помощта на двата шаблона. Естествено е, че когато липсва сериозен софтуер, дори и да имаме очевидци, които са забелязали лицето и го описват подробно, това не може да даде резултати. Това каза експертът по сигурността Николай Радулов в предаването „Преди всички“.
 
От това, което чета в средствата за масова информация стигам до извода, че нещата са много зле. Това е един вопъл на МВР. Очевидно е, че всичко е зациклило, не е стигнато до никакви решения, но парата трябва да се поддържа, трябва да се демонстира, че нещо се прави и в унисон с това и последният вопъл на министъра на вътрешните работи, който каза, че разчита на хората, те да помогнат, без тяхна помощ нямало да стане и това е един нюанс, който се прокрадва от около една година. Много финен и несвойствен начин на министъра да започне да се прехвърля отговорността към хората. Разбира се антитероризъм без помощта на хората е изключен. Проблемът е в това, че хората отдавна са изгубили доверие в това министерство и нямат желание да помогнат, обясни Радулов.
Експертът коментира и взрива от вчера пред ресторант „Кошарите“ в центъра на София. Той изрази притеснение, че това се случва в близост до сградата на ДАНС и американското посолство. Мен ме притеснява това, че е толкова близко до американското посолство, което е един много сериозен обект, който даваше повод на американския посланик да твърди, че в София улиците са тихи и спокойни. Наистина спокойни са тези две улици, но това беше досега, защото само на 500 метра от тях е възможно да бъде зареден и взривен взрив, допълни той.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *