Новата шефка на ДКЕВР не изкара и седмица на поста

Искането на министър-председателя е във връзка с това, че при  предварителните разговори с него, преди да поеме поста, Иванова не го е информирала за участието си във фирма, за която в последствие се установи, че е развивала незаконна търговска дейност.
Малко по-късно стана ясно, че Иванова е подала исканата оставка, съобщи БТА.
Иванова беше назначена на овакантения от Ангел Семерджиев пост в сряда през изминалата седмица. Ден след това излезе информацията, че тя е била собственик на онлайн магазин, в който се продават и тютюневи изделия, независимо, че продажбата и рекламата на цигари в интернет е забранена. В коментарите си след случая Иванова беше категорична, че няма сама да напусне поста си, но ако оставката й бъде пожелана, ще я даде. Тя обясни, че не е знаела за забраните, влезли в сила в средата на 2012 г.

Искането на премиера идва на фона на протести в цялата страна срещу политиката на правителството, защищаващо интересите на  монополите и високите сметки за ток. Днес стотици хиляди граждани изразиха недоволството си, а на места се стигна и до изблици на насилие между полицията и протестиращите, предаде bTV.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *