Нова държавна агенция за пътна безопасност

Нова държавна агенция за пътна безопасност.Държавна агенция за пътна безопасност, подчинена на Министерския съвет, обяви  вицепремиерът Томислав Дончев по време на конференция в Интер Експо Център.

Резултат с изображение за томислав дончев

Ще я оглави Малина Крумова, която беше зам.-министър на регионалното развитие. Постът й ще бъде зает от бившия регионален министър Николай Нанков, който напусна парламента. Крумова временно ще бъде съветник на премиера Бойко Борисов, докато през идните седмици новият орган се структурира и заработи.

Анализите показват, че една подобна агенция има добавена стойност, ако е правилно структурирана. Идеята е да се осъществява контрол върху функциите на ведомствата, които имат отношение към пътната безопасност и координация между тях. Задачата е да се включи и гражданското общество“, обяви Малина Крумова на форума, организиран от Института за пътна безопасност, от който обещаха експертна подкрепа, информира в.24часа.

Какво ще прави тази нова държавна агенция, която ще е пряко подчинена на премиера или на вицепремиер.

Заместник министър-председателят Томислав Дончев заяви, че за пътната безопасност отговарят 5 министерства, с други институции бройката им става 11. Като се прибавят общини и областни управи, числото надминава 100. а отговорността се размива. Това бе и мотивът да се създаде този нов орган.

Пред „24 часа“ Дончев поясни, че има консенсус между тримата нови министри – на МВР, МРРБ и министерството на транспорта, както и между неправителствени организации за учредяването му.

„Говорим за малък орган, вероятно от 50-60 човека, не повече. Няма да се назначават нови чиновници, бройките ще дойдат от тези 3 министерства.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *