Нова оценка на петролни залежи на Аляска

Доказаните петролни залежи на щата Аляска изглежда са на път да нараснат с 80% благодарение на ново голямо откритие, осъществено от базираната в Далас компания Caelus Energy, съобщава Bloomberg.
 
Caelus обяви вчера, че е открила залежи от петрол в размер на 6 млрд. барела под водите на Северния ледовит океан. Компанията изчислява, че ще може да добие около 30-40% от общото количество, или до 2.4 млрд. барела. За сравнение, към 2014 г. доказаните петролни запаси на щата Аляска са възлизали на 2.86 млрд. барела (почти 8% от общите доказани запаси на САЩ).

“Това откритие може да бъде наистина вълнуваща новина за Аляска,“ посочва в прессъобщение изпълнителният директор на компанията Джим Масълмън. “То има необходимите мащаби, за да играе значима роля при поддържането на местния петролен бизнес в следващите три или четири десетилетия.“
В днешно време добивът на петрол в Аляска е далеч от пиковите си нива от над 2 млн. барела на ден, достигнати през 1988 г, информира profit.bg. Миналата година дневната продукция в щата стигна 483 000 барела, а последното голямо петролно поле добиваше средно по 62 000 барела на ден. Caelus смята, че новото находище има потенциала да произвежда по 200 000 барела на ден.
 
 
 
 
 
 
 
financebg.com
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *