Нова социална помощ от 300 лева за бедни семейства

Нова еднократна финансова помощ от 300 лева ще получат най-засегнатите и уязвими групи, които не са включени в програмата за целево енергийно подпомагане и други компенсационни мерки и механизми, които правителството реализира.

Важно за гражданите! Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград започва от днес изплащането на социални помощи - Новини

Това предвижда проект на постановление на служебното правителство, който предлага одобряване на допълнителни разходи по бюджета на социалното министерство. За реализирането на мярката ще са необходими допълнителни 15 млн. лв., информира expert.bg

Кой може да получи помощта?

Предлага се подкрепа да получат хората, чийто доход превишава определения до момента доход за отопление с до 30 лв., както и регистрираните безработни, които са с продължаваща регистрация, но не са достигнали определената минимална продължителност на регистрацията от 6 месеца преди подаване на заявлението.

От новата подкрепа ще могат да се възползват и хората, които не са подали документи в срок, но отговарят на актуализираните условия.

Очаква се новата еднократна помощ от 300 лв. да получат над 50 000 лица и семейства, които са в най-критична ситуация, във връзка с увеличаване на цените на горивата и извънредната епидемична обстановка.

Нова социална помощ замества досегашните интеграционни добавки - По света и у нас - БНТ Новини

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *