Новият собственик на ГОРУБСО – Мадан ще инвестира 4 милиона лева

КЦМ 2000 и „Минстрой холдинг“ придобиха чрез акционерната фирма „Върба – Батанци“ над 90 на сто от акциите на ГОРУБСО – Мадан. Така беше сложен край на протестите на миньорите. По думите на Никола Добрев иновациите в рудодобива са в радикалната промяна на минните технологии за изземване на руда и внедряване на високопроизводителни машини. В новата мина „Върба- Батанци“, където се предвиждат инвестиции от 2 милиона лева, се очаква обезпечаване на добив до 12 хиляди тона още през следващата година. Никола Добрев заяви:
С всичко това, което сме заложили като инвестиция, машини, съоръжения, производителността ще нарастне два пъти и половина, задача, която сме си поставили 2015-2016 година от целия този минен комплекс, който ние тепърва изключително много разработваме, 30 до 35 процента от първичните суровини, които металургията ще преработва в България, да бъдат от местното производство.
Сред основните задачи пред КЦМ 2000 за следващата година Никола Добрев открои довършването на изцяло новия оловен завод. Той се изгражда по нова технология, а в света има само три подобни предприятия.
След тези намерения на фирмата Никола Добрев „прогнозира“ и своето бъдеще: оттегбля се като главен изпълнителен директор след дългогодишна служба на този пост и ще продължава да помага като член на Надзорния съвет.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *