Нови свидетели по делото ”Белнейски”

Пловдивският апелативен съд днес гледа делото, образувано по жалба на подсъдимия Лазар Колев, който от затвора изказа своята убеденост, че ще излезе от затвора поради невиност. С присъда на Окръжния съд в Пазарджик, потвърдена от Пловдивския апелативен съд, Колев бе осъден на „доживотен затвор без замяна“ за двойното убийство на Христина и Росица Белнейски. Обезобразените тела на сестрите от Пазарджик бяха открити на 31 януари 2006 г. в местността „Грамадите“ между Брацигово и Пещера от местен козар. Делото се разглежда за втори път от този съд, след като беше върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане. Предстои да бъде проведено съдебно следствие за изслушване на петорна арбитражна комплексна експертиза, допускане до разпит на нови свидетели, както и преразпит на свидетел, обясни пред bTV новият адвокат на семейство Белнейски Лъчезар Таков. Той заяви, че се е запознал обстойно с томовете материали по делото и има изградено мнение. „На първа инстанция колегите са си свършили перфектно работата. Има доказателства, макар и малко, за потвърждаване на присъдата, дано настоящата инстанция ги уважи. Внесли сме писмено искане за нова ДНК експертиза, поискали сме нов свидетел – лице, което е имало взаимоотношение с Владимир Славов”, добави Таков.
Родителите на двете момичета не пожелаха да разкрият мотивите, подтикнали ги към смяна на адвоката си. Лазар Колев е убиецът на децата ми, но искам да бъдат разкрити и останалите, обясни майката Фани Белнейска. Затова настояла за нов процес. Тя не съжалява за решението си и отрече, че по този начин дава шанс на Лазар Колев. Надявам се Пловдивският апелативен съд да потвърди присъдата на Лазар Колев, добави Белнейска.  Според нея в убийството са участвали още един или двама души.
Адвокатът на Колев – Димитър Марковски, поиска допълнителна ДНК-експертиза с довода, че има реална необходимост от експертиза, която да свери постигнатите до момента резултати.  „С връщането на делото на втора инстанция се дава шанс на българското правосъдие“, убеден е Марковски.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *