Нови удобства за създателите на блогове

Инвестор.БГ продължава с постоянното подобряване на вече реализираните проекти. От днес в стартиралия през февруари 2006 г. blog.bg, в който вече има над 2 500 блога, са добавени нови функционалности.

Основната услуга, която предоставя Blog.bg е безплатен хостинг на блогове. Към тях има опции за качване на снимки, за създаване на личен профил, както и за контакти с другите блогери в сайта. Съдържанието на блоговете може да се следи изключително удобно чрез RSS канала на всеки блог.

За регистрираните потребители работи и система за лични съобщения, която улеснява комуникацията между блогърите.

Ето и по-важните неща, с които се появи blog.bg след подобрението:

1. При нов постинг потребителите вече могат да избират категория на отделната публикация. В категориите вече по подразбиране ще се виждат последните публикации, причислени към дадената категория.

2. В настройките е добавена опция за дължината на сесията. Така може да се промени времето на неактивност, при което не е необходимо повторно логване.

3. Вече е възможно известяване по имейл при ново лично съобщение, нов коментар в блога и при отговор на коментар. Ако потребителят не желае да получава писма, може да изключи тази опция от „Настройки“ или да ги изключва само за отделни постинги.

4. Потребителят може да променя изгледа на блога си – може да се показват както кратки откъси, така и целите публикации.

5. Към статистиките са добавени някои допълнения. Вече не може да се гласува за блог, ако потребителят не е регистриран. Това се прави с цел да се ограничат до минимум злоупотребите с класацията „Най-популярни“. При злоупотреба с която и да е класация, потребителят ще бъде изключван и от трите такива.

6. Вече са публични RSS каналите на главната страница, на категориите и на всеки отделен блог.

Качена е и страницата с помощна информация.

Скоро се очаква и въвеждането на темплейти, с които всеки потребител да може да индивидуализира своите блогове.

Имейлите, на които можете да изпращате коментари, въпроси, оплаквания, забележки и т.н., са blog@investor.bg и geo@investor.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *