Нови 391 врачани останаха без работа преди празниците

391 човека от Врачанско са отишли на борсата преди Коледните и Новогодишните празници, сочат данните на Бюрото по труда.

От тях 387 човека са новорегистрирани, а едва 4 са с възстановена регистрация. Изчисления на борсата показват, че новите безработни са нарастнали спрямо предходния месец с 45 човека.
Според анализа на цифрите 215 от новите безработни са отишли на борсата с право на парично обезщетение, 45 са от приключили програми и мерки по заетост. Други 52-ма човека пък са се регистрирали, след като са напуснали работа в чужбина или друг регион от страната. 153-ма от новорегистрираните са отишли в борсата след изтекъл период на санкция или са такива, които до момента не са работили никъде.
Според статистиките 198 човека са започнали работа през ноември. 140 от тях са назначени с посредничеството на Бюрото по труда.
Анализът на пазара на труда на територията на дирекцията във Враца показва, че безработицата се е увеличила леко. В края на миналия месец броят на регистрираните безработни във врачанската дирекция е 3024, като броят им е със 53-ма човека повече в сравнение с предходния месец.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *