Нов рекорд за Dow Jones

Американските акции приключиха основно с понижения в днешната сесия, след като данните за инфлацията засилват вероятността Федералният резерв на САЩ по-бързо да затегне паричната си политика.

Същевременно обаче Dow Jones затвори на рекордно високо равнище, като отчете ръст от 0,2% (45,3 пункта) до 22 203 пункта. Най-голяма подкрепа на индекса оказаха акциите на United Technologies Corp, Pfizer, Merck и Boeing, които поскъпнаха съответно с 2,6%, 1,9%, 1,75% и 1,36%.

S&P 500 също за кратко докосна интрадневен връх, но приключи със спад от 0,11% до 2 495 пункта. Телекомуникационните и технологичните компании записаха най-големи спадове в състава на индекса.

Nasdaq се понижи с 0,48% до 6 429 пункта.

През август инфлацията в САЩ отчита ръст от 1,9% на годишна база, като най-голяма подкрепа на увеличението оказват поскъпването на горивата и разходите за наеми. Това засилва натиска върху Фед да преосмисли паричната си политика и да започне по-бързо затягане.

Цената на лекия американски суров петрол се повишава за четвърта поредна сесия, като достига най-високо ниво от повече от шест седмици, но отново не успява да премине границата от 50 долара за барел, съобщава MarketWatch.

Последните данни предполагат, че търсенето дава основна подкрепа на ръста на цената. Остават обаче опасенията за нарастващите запаси от суров петрол в САЩ и високите нива на добивите.

Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка през октомври поскъпват с 59 цента (1,2%) до 49,89 долара за барел на стоковата борса в Ню Йорк. Това е най-високо ниво от 31 юли насам.

Златото преодоля серията от спадове през последните три сесии, но данните за инфлацията в САЩ ограничиха ръста на цената на благородния метал, информира financebg.com.

Фючърсите на златото със срок на доставка през декември поскъпват с 1,3 долара (0,1%) в днешната сесия до 1 329,3 долара за тройунция. Вчера фючърсите достигнаха 1 328 долара – най-ниско ниво от 31 август.

 

 

 

financebg.com

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *