НОИ публикува годишникът „ДОО през 2015 г.“ на своята интернет страница

Националният осигурителен институт информира, че годишното аналитично издание „Държавното обществено осигуряване през 2015 г.“ е публикувано на интернет страницата на институцията. Това съобщиха от осигурителната агенция.

Публикацията включва преглед на макроикономическата среда, в която функционира държавното обществено осигуряване (ДОО), описание на актуалното социалноосигурително законодателство, както и подробна информация за състоянието и финансовите резултати на бюджета на ДОО през изминалата година.

Годишникът разглежда в детайли социалноосигурителните програми по осигурените социални рискове и резултатите от тяхното реализиране. Основен акцент в изданието е сравнителният анализ за изпълнението на консолидирания бюджет по приходите и разходите на държавното обществено осигуряване, както и по целевите осигурителни фондове. В отделни приложения под формата на таблици са представени данни за обхвата на осигурителното покритие по категории осигурени лица, осигурителни вноски и осигурителен доход по социални рискове и фондове, както и информация за разпределението на осигурителното участие между осигурител и осигурено лице.

 

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *