Обама: Американската икономика се откъсна от кризата

Президентът на САЩБарак Обама заяви, че американската икономика е преодоляла кризата и отново бележи растеж. „Виждаме, че икономиката се откъсна от кризата и отново расте. Компаниите отново започват да наемат хора на работа, но това не се случва толкова бързо, колкото ни се иска“, каза президентът в интервю предСи Би Ес.
На трудовия пазар в САЩ настъпи известно оживление – безработицата спадна до 9,7 на сто през януари от 10 на сто през декември. Икономиката отбеляза растеж от 5,7 на сто през четвъртото тримесечие на 2009 г., а през третото растежът бе 2,2 на сто.
Барак Обама съобщи, че е поканил лидери на републиканците и на демократите на дискусия за здравната реформа на 25 февруари. Президентъти демократическите лидери в конгреса търсят начини да прокарат закона за здравната реформа, след като републиканците отново са в състояние да блокират законопроектите в Сената. Според социологически анкети Обама и демократите в Конгреса не са потърсили достатъчна подкрепа от републиканците за здравната реформа.
На дискусията на 25 февруари ще участват водещи представители на Републиканската и на Демократическата партия от двете камари на Конгреса – Камарата на представителите и Сената.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *