Обама иска от Конгреса 300 млрд. долара за стимулиране на заетостта

Програмата ще бъде изложена от Обама в телевизионно обръщение утре. Целта й е да убеди американците, че президентът им може да се справи с икономическите проблеми, довели до трайно висока безработица. Последните допитвания показват, че все повече хора губят доверие в способностите на федералното правителство. Данни, публикувани вчера от „Ен Би Си Нюз“ и „Уолстрийт Джърнъл“, показват, че одобрението за икономическата политика на Обама е спаднало до 44 процента. Според проучване на „Политико“ и Университета Джордж Вашингтон пък 72 на сто от избирателите смятат, че страната върви в погрешна посока. Обама ще трябва да сведе безработицата под 9 на сто, за да увеличи шансовете си за преизбиране през ноември 2012, коментира Ройтерс.
За да не предизвиква републиканците, които настояват за съкращаване на бюджетния дефицит, той ще обещае да компенсира допълнителните разходи за работни места с икономии от други пера, твърдят източници от Демократическата партия, цитирани от Си Ен Ен.
Засега Белият дом отказва да разкрие повече подробности, но обещава, че новите мерки ще имат по-стимулиращ ефект върху трудовия пазар от всичките досегашни усилия на президентската администрация.

 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *