Обама похвали себе си и своята администрация за справяне с кризата

Американският президент Барак Обама обяви, че предприетите от правителството действия са помогнали да се спре свободното падане на икономиката и в САЩ започват да се виждат „наченките“ на края на рецесията.

В реч в подкрепа на кандидат на демократите за губернатор на щата Вирджиния Обама защити политиката, осъществена в първите 200 дни от управлението му,която целисправяне с най-тежката за САЩ икономическа криза от десетилетия.

Той изрази убеждениетоси, че действията, предприети през първите шест месеца, са допринесли заспиране свободното падане на икономиката. Безработицата се увеличава с наполовина по-нисък темп, отколкото в началото на годината. Финансовата система вече не е пред срив, пазарът се раздвижи, а цените на жилищата се повишават за първи път от три години, заяви президентът.

„Банковата криза не започна при моя мандат. Нека да кажем истината“, подчерта Обама, намеквайки за икономическата политика на предшественика си Джордж Буш. „Наясно съм, че нося отговорност, тъй като аз съм президентът, но не искам онези, които ни доведоха до това положение, да продължават да говорят и спорят. Искам те да си идат, за да можем да оправим бъркотията“, добави Обама.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *