Община Минерални бани с две призови места за наградите в туризма

Община Минерални бани е на второ място в категорията „Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм” в класацията на Министерството на туризма с 23,67 % от гласовете.Община Минерални бани с две призови места за наградите в туризма.

Резултат с изображение за община минерални бани

Тя бе изпреварена единствено от община Сливен, която се класира първа с резултат 37,87%. Далеч след Минерални бани останаха общини като Стрелча с 12,23 %, Стара Загора – с 10,41%, Петрич – със 7,32%, Ивайловград – със 6,19% и Самоков – 2,41% от вота на публиката, информира bnr.bg.

Минерални бани е на трета позиция и в категорията „Община на 2019 г. за балнео и СПА туризъм” със 17,33% от гласовете. В тази категория победител е община Велинград. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември 2019 г.Община Минерални бани с две призови места за наградите в туризма.

Победителите от Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията.

„Благодарим предварително на всички, които ни подкрепиха в това изключително оспорвано състезание“, каза кметът на общината Мюмюн Искендер.

Общината е разположена в западната част на област Хасково. С площта си от 214,666 km2 е най-малката сред 11-те общини на областта, което съставлява 3,9% от територията на областта.

Релефът на общината е хълмист и ниско планински, като територията ѝ изцяло попада в северните части на Източните Родопи.

В западната част на общината, до границата с община Първомай, в посока югозапад-североизток се простира източнородопския рид Мечковец. В него на 4 km югозападно от село Брястово се издига най-високият му връх Мечковец (Аида, 859,3 m), който е и най-високата точка на община Минерални бани.

На изток, в пределите на общината попадат крайните югозападни части на Хасковската хълмиста област и тук североизточно от село Татарево, в коритото на Банска река се намира минималната височина на община Минерални бани – 197 m.

Южно от долината на Харманлийска река в пределите на общината попадат северните разклонения на източнородопския рид Чуката с връх Коджагюне 701,4 m, разположен на 3 km северозападно от село Ангел войвода.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *