Община Петрич създава електронен бизнес портал

Община Петрич създава електронен бизнес портал, целта на който е да стимулира развитието на регионалната икономика. За това информират от пресцентъра на общинската управа. Идеята за неговото създаване е популяризиране предимно на  стоки и услуги, предлагани от фирми, работещи на местно ниво, както и възможностите за инвестиции и развитие на бизнес в община Петрич.
Общинската управа очаква всички заинтересовани лица да предоставят информация за обектите си, за услугите, които предлагат, или комплексно за дейността, която развиват. Тя ще се помести на новия електронен бизнес портал на община Петрич.

Представители на местния бизнес от една страна адмирират появата на бизнес портала, а от друга упрекват общинарите за закъснялата реакция на тяхните предложения. Един от основните мотиви за исканията им за подобна координираща уеб страница е продължаващото с години контрабандно на стоки – предимно плодове и зеленчуци от съседна Македония, които се пласираха на ниски цени вътре в страната. С новия бизнес портал информацията за цените на местните производители ще става ясна още на момента и това ще даде пълна картина на това, кои продукти са вкарани на ниски контрабандни цени без мита и кои са от местните производители.

Ели ЯНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *