Обявиха Costa Crociere за номер едно в луксозните плавания с кораби

Италианската компания за околосветски плавания „Коста Крочиере“ е лидер в Европа в своята сфера, съобщи проучване на European Cruise Council, цитирано от вестник „Кориере дела сера“.
Над 880 хиляди туристи са прекарали ваканциите си с 12-те кораба на компанията през 2006. Други пет нови кораба обаче предстои да влязат във флотата на компанията. Предвижда се за три години броят на гостите на корабите да се увеличи с 50 на сто. През 2010 те ще станат 1,5 милиона, твърдят от компанията. Над 2,4 милиарда евро инвестира в петте нови кораба Costa Crociere.
Туристическите пътешествия с корабиса едно от най-важните пера за постъпленията в туристическата сфера в Европа, включително и в Италия. Между 1995 и 2006 търсенето на този туристически продукт на световно ниво се е удвоило, достигайки 15,15 милиона туристи днес. В същото време три пъти повече европейцисега прекарват ваканциите сина корабите за пътешествия. Над 3,6 милиона европейци са пътешествали с кораби през 2006, което е с 27 на сто повече от предишната година.
Италия е най-предпочитаното място в Европа за морски пътешествия. Следват я Испания, Гърция и Франция. Италия е и страната, която печели най-много от пътешествията с кораби. Тя е лидер и по брой построени кораби, по туристи, качили се на тях от италиански пристанища и по брой транзитни туристи. В момента в Италия се изграждат 20 от общо 43-те кораба за морски пътешествия, които се строят в света.
През 2006 всеки милион евро, инвестиран в индустрията на пътешествията с кораби, е произвел 2,2 милиона евро добавена стойност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *