„Овергаз”: За опита да се открадне един бизнес

Писмо от „Газекспорт“ за спиране на доставките за „Овергаз“ продължава да няма. Онзи ден късно Сашо Дончев им писа официално – да потвърдят или отхвърлят новините, които г-н Коен тъй благотворително разнася, а от „Газекспорт“ – все още нищо.

Нещо повече, след многобройни разговори на г-н Дончев по телефона, по всички нива на „Газекспорт“ вчера и днес, никой не ще да поеме отговорност и да прати два реда. Междувременно виждате, че г-н Жаклен Коен продължава да обикаля медиите и да твърди, че писмо има и газът спира. Дори да плаши с отнемане на лиценза на „Овергаз“. Без да разбира, че така разкрива Плана.

Затова „Овергаз“ ще пристъпи към уведомяване на индустриалните си клиенти, както е по закон. Ще ги помолим заедно с нас да се борят за свободен пазар на природния газ в България. Да се обърнат към „Булгаргаз“ за доставка, което е и огромното желание на държавната компания. Разбира се, всичко това ще е за наша сметка.

А битовите ни клиенти и малките потребители са си защитени по силата на нормативната уредба. Пак за наша сметка.

Газ в тръбите има в пълен размер поне за месец напред. Нито един клиент няма да остане без газ.

Фактите са свещени, коментарите са свободни. Аз чакам коментара за опита да се открадне един бизнес.

Нери Терзиева, ръководител на пресслужбата на „Овергаз“ в затворена ФБ-група на енергийните журналисти, цитирана от „Клуб Z“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *