Овчаров поиска информация за сделки с недвижимо имущество на НЕК

Подробна информация за всички сделки с недвижимо имущество на Националната електрическа компания от началото на годината изиска днес министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, съобщиха от министерството.

Информацията се изисква с цел да допълни наличните за сделките данни в Министерството на икономиката и енергетиката. Ще бъдат проверени и процедурите при актуални обяви за продажба на недвижимо имущество на НЕК. Поводът за проверката са публикации в пресата.

“Принципът за прозрачност е основен при всички сделки на държавната администрация и на държавните дружества,” е заявил министър Овчаров. “Изключение следва да се прави само в случаите, в които е очевидно, че такава прозрачност би застрашила националната сигурност. Наличието на законова възможност да се извършват сделки без прозрачни процедури само по себе си не е основание това да се случва”, казва още министърът.

След приключване на вътрешните процедури по получаване и обработка на постъпилата информация министерството на икономиката и енергетиката ще публикува резултатите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *