Огромен недостиг на кадри в киберсигурността

Доклад на Intel Security разкрива настоящата криза за таланти в сферата на киберсигурността. Изследването е проведено съвместно с Центъра за стратегически и международни изследвания (CISC) на няколко ключови пазари в света.

Мнозинството от анкетираните (82%) признават, че има недостиг на умения, свързани с киберсигурността. Именно недостигът на таланти и умения в киберсигурността е отговорен за значителни щети.

71 на сто от анкетираните посочват недостига като пряк отговорник за директни и измерими щети на организациите, чиито липси на таланти ги правят по-желани мишени за хакерски атаки.

Недостигът на умения в сферата на киберсигурността е по-лош, отколкото в други ИТ професии, сочи още анализът. Най-голям е недостигът на таланти с високи технически умения информира technews.bg.

76% от анкетираните вярват, че правителствата не инвестират достатъчно в изграждането на таланти в сферата на киберсигурността. Обучението в процеса на работа и практическото обучение се възприемат като по-добрите начини за развитие на умения, в сравнение с традиционните образователни ресурси.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *