Огромен робот помага при разчистването след бедствия

Американския майстор дизайнер с молдовски произход и корейска компания за роботика са обединили сили, за да създадат гигантски, 4-метров ходещ роботизиран костюм, който в сякаш е персонаж от фантастичен филм. напълно функционални ръце, които имитират движенията на пилота, подобно на роботите от филма Pacific Rim.

Може да не сте чували името Виталий Булгаров, но със сигурност всички са виждали работата му преди. Неговите високо технологични, футуристични дизайни на роботи играят важни роли в последния Terminator, Robocop и поредицата Transformers, както и в игрите Starcraft и World Of Warcraft.

Сега, работейки с новосформираната компания, наречена  Korea Future Technology, Булгаров осъществи един от най-впечатляващите си дизайни в реалния живот. Method-1 е гигантски механичен костюм висок 4 метра и въпреки, че изглежда като от видео игра, всъщност е напълно функционален.

 

Пилотът седи в остъклена пилотската кабина и държи два контролера за ръцете, като ръцете на робота следват движенията на ръцете на пилота, когато ги движи в пилотската кабина.

 

Method-1 е способен и да ходи напред и назад, поне върху равни повърхности. Робота в момента се захранва чрез кабел и е закачен за движеща се греда на покрива предпазваща го от падане, пише monitor.bg.

 

Булгаров казва, че за краткосрочни случаи, когато робота влиза в употреба, включват промишлени приложения на закрито, където въжетата няма да предизвикат проблем.

 

Друго приложение на торса и ръцете на робота, монтирани на платформа с колела и вградено захранване ще се използва за почистване и възстановяване след бедствията в района на Фукушима в Япония.

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *